Dichter en schrijfer

Jeroen van Wijk
Jeroen van Wijk is a poet and writer with a background in literary studies. He works as a programmer at the Granate Foundation, reviews for Literair Nederland and is a member of the Leiden artists' collective ROEM. Writing and reciting poetry is the passion he is only too happy to share with everyone.

Jeroen van Wijk is dichter en schrijver met een achtergrond in literatuurwetenschappen. Hij werkt als programma maker bij stichting Granate, recenseert voor Literair Nederland en is lid van het Leidse kunstenaarscollectief ROEM. Poëzie schrijven en voordragen is de passie die hij maar als te graag met iedereen wil delen.

To see more information about their work, ︎ visit their website

Stadsgehoorzaal exhibition


Want to buy something? Send an e-mail to financien@roemleiden.nl stating the name and artist.Wanneer we oud en rimpelig zijn begint het heden steeds waziger te worden, is de toekomst slechts het einde en brengt het brein de lang vergeten herinneringen weer terug naar boven.

In “WAS” volgen we het perspectief van een oude man in een verzorgingstehuis. Zijn lichaam is oud en zijn geest raakt verzonken in het verleden. In zijn laatste dagen denkt hij aan de was, wat was en wat de overeenkomst is tussen een verloren onderbroek en het einde.

Meet the other makers ︎