Financieel manager ROEM, curator TROEF en grafisch ontwerpster

Maaike van Everdingen
Maaike Van Everdingen (b. 1997, Netherlands) has a deep-seated desire to design like a mad scientist; with a little humour, a lot of associative thinking and a whole lot of whimsy. As a typographic designer, she often emphasizes qualities through specialized production and a relentless flow of ideas. Very serious in the unserious.

Maaike van Everdingen (1997) heeft een diepgewortelde behoefte om als een gekke wetenschapper te ontwerpen; met een beetje humor, veel associatief denken en een héle hoop eigenzinnigheid. Als typografisch ontwerpster benadrukt ze vaak de kwaliteiten van het werk door gespecialiseerde productie en een niet aflatende stroom van ideeën. Zeer serieus in het onserieuze

To see more information about
her work, ︎ visit her website

Expositie Stadsgehoorzaal

Want to buy something? Send an e-mail to financien@roemleiden.nl stating the name and artist.

Het leven van een kunststudent is een beproeving. We eten meerdere avonden instant noodles en diepvriespizza. We bewegen ons voort tussen bijbaantjes en kantine koffie. We hebben het opmerkelijke vermogen om tóch nog tijd te maken voor feestjes met twijfelachtige muziek. Onuitputtelijk maak ik de volgende dag weer grapjes over al deze ellendigheid. Ars-Gratia-Artis, “kunst omwille van de kunst”, heeft moeite te bestaan tussen de driedagenkaters en half opgerookte sigaretjes. Weinig mensen gaan nog naar de universiteit voor zelfontplooiing. Niet als het prijskaartje dat daar aan hangt rond de – wacht, even checken – € 64.006,13* is. …Klote.

31 dagen lang heb ik geprobeerd mijn studieschuld te verstoppen in de hoop het eindelijk een keer kwijt te raken.

* Op 14-12-2022: sluitingdatum van dit project. In totaal zijn er 28 lijstjes teruggevonden. De rest is nog steeds foetsie op de plek van verstoppen.


Meet the other makers ︎